Welkom

splash3

Nieuws

Succesvol burgerinitiatief wordt gewaardeerd

Zwembad De Parel in Meerssen was een paar jaar geleden ten dode opgeschreven. Door een burgerintitiatief is het zwembad inmiddels gered. Het kan raar lopen in zwembadland.

De gemeente besloot in 2012 dat het exploiteren van een zwembad niet tot de kerntaken meer behoorde en wilde het bad afstoten of zelfs sluiten.

Toen het niet lukte om een nieuwe exploitant te vinden besloot een groep enthousiaste inwoners de handen ineen te slaan om het zwembad te redden.

Vorig jaar heeft de opgerichte vereniging met succes proefgedraaid en de gemeente Meerssen heeft nu besloten het zwembad officieel over te dragen.

De vereniging krijgt bovendien een forse financiële bijdrage van 225.000 euro dit jaar en nog eens 30.000 euro volgend jaar, voor onder meer achterstallig onderhoud. De Provincie Limburg draagt 62.500 euro bij aan het burgerinitiatief.

Met de overname gaat de naam van De Parel veranderen in zwembad Meerssen en ziet men de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl