Welkom

splash3

Nieuws

Subsidies biomassa gaan volgens wetenschappers in rook op

Een aantal Europese wetenschappers vindt dat de miljardensubsidies voor biomassa-installaties weggegooid geld is. Energie opwekken met (afval)hout zorgt voor meer CO2-uitstoot dan kolen of gas, aldus de wetenschappers.

Nederland telt inmiddels honderden biomassa-installaties, waaronder ook een aantal bij zwembaden. De overheid heeft ruim 11 miljard euro subsidie gereserveerd omdat het kabinet biomassa beschouwt als een belangrijke duurzame energiebron om de klimaatdoelen te halen.

De stikstofcommissie van Remkes adviseerde laatst het kabinet al om te stoppen met subsidies voor het stoken met biomassa. Maar de overheid gaat gewoon door met het verstrekken van subsidies voor biomassa-installaties.

De huidige generatie biomassa-installaties zijn trouwens allemaal voorzien van allerlei filters om zodoende de uitstoot van CO2 tegen te gaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl