Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Subsidieregeling om btw aftrek op te vangen

Bij de herbouw van het door brand verwoeste zwembad De Boetzelaer in Monster moet men rekening houden met een extra bedrag van 2 tot 2,5 miljoen euro. Dit heeft te maken met de verruiming van de btw-sport-vrijstelling.

Sinds 1 januari van dit jaar is het niet meer mogelijk om btw af te trekken op investeringen van niet commerciele sportaccommodaties.

Om het leed te verzachten is er een subsidieregeling waar gebruik van kan worden gemaakt. De regeling subsidieert 20% van de kosten van de activiteiten (inclusief btw). Per organisatie geldt een maximum subsidiebedrag van € 2,5 miljoen per kalenderjaar.

Voor de gehele regeling is in 2019 een budget van 87 miljoen euro beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen, de stand tot nu toe is 44 miljoen euro.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.