Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Subsidie zwembad Scharlakenhof stopgezet

Over zwembad Scharlakenhof in Haren kan inmiddels een boek worden geschreven.

Net als je denkt het goed gaat en alles op de rit staat zijn er weer problemen.

De gemeente Haren wil geen subsidie meer verstrekken zolang er geen accountantsverklaring komt over de laatste jaren.

Een stichting nam in 2012 de exploitatie over na een zeer roerige periode. Er werd 1,5 miljoen euro geïnvesteerd en in 2014 en opende het zwembad weer.

Het stopzetten van de subsidie is een tijdelijke maatregel, meldt de gemeente. Het geld wordt alsnog overgemaakt zodra de verlangde verklaring op tafel ligt.

De stichting Exploitatie Zwembad Scharlakenhof ontvangt 140.000 euro per jaar aan subsidie en daarmee wordt ook een lening afgelost van 700.000 euro.

Van de 140.000 euro blijft er 40.000 euro over om de exploitatie draaiende te houden. Verder wordt het zwembad instant gehouden door de inzet van een groep vrijwilligers.

Een accountantsverklaring  kost al gauw 5000 euro en men wil het geld liever aan iets anders besteden, mede omdat de jaarcijfers al bekend zijn bij de gemeente.

Binnenkort gaat de stichting en de gemeente weer om de tafel om te kijken of men eruit kan komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.