Welkom

splash3

Nieuws

Streven naar een circulaire economie

Een duurzame economie waar geen afvalstoffen meer vrij komen, dat is het streven van de Rijksoverheid voor 2050. De Rijksoverheid werkt samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en andere overheden aan een duurzame economie voor de toekomst.

In deze circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen.

Anders bij normaal inkopen, wordt er bij circulair inkopen vooraf al nagedacht over wat er na afloop met het gekochte product gebeurt. Uitgangspunt is dat het product na gebruiks- of levensduur weer optimaal wordt ingezet. Belangrijk hierbij is dat producten en materialen hun waarde behouden.

De overheid geeft graag het goede voorbeeld in de omslag naar een circulaire economie. Daarom heeft het kabinet de ambitie om samen met  alle overheden 1 megaton CO2 te besparen door circulair inkopen te doen.

Bij gemeenten is de circulaire economie inmiddels ook een onderdeel van het beleid. De bouwmaterialen, sanitair en bankjes uit het oude instructiebad van De Sypel in Harderwijk worden te koop aangeboden.

Via een website zonder winstoogmerk kan men een bod doen op een of meer van de aangeboden artikelen. Op deze manier krijgen goede materialen uit De Sypel een tweede leven en wordt er bespaard op het gebruik van nieuwe grondstoffen en materialen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl