Welkom

splash3

Nieuws

Stikstof gooit roet in het eten bij renovatie zwembad

Jarenlang hebben Laco (nu onderdeel van Sportfondsen) gebakkeleid over het voortbestaan van zwembad De Smelen in Geldrop. En dat vooral te maken met de exploitatie constructie.

Laco heeft in de jaren 90 van de vorige eeuw een aantal exploitatiedeals afgesloten onder de voorwaarden dat het bedrijf naar 25 jaar eigenaar werd van het zwembad. Dat was in een tijd van mega-bezuinigingen.

Op de meeste locaties zijn er problemen ontstaan na die 25 jaar. De meest gemeenten wisten niet om te gaan met deze afspraken uit het verleden. Afspraken uit verleden geven geen garantie voor de toekomst.

En dat blijkt maar weer eens met zwembad De Smelen in Geldrop. Na jaren van gesteggel over en weer wordt het zwembad nu gerenoveerd. En dat is hard nodig.

Alleen lopen de kosten van renovatie, waar Laco ook aan meebetaald, gigantisch uit de hand. De deal met de gemeente is dat ze 1,7 miljoen euro voorfinancieren en Laco dat bedrag in 15 jaar terugbetaald.

Maar de totale renovatiekosten zijn nu begroot op 2,6 miljoen euro. En wie gaat dat betalen? En alsof dat nog niet genoeg is moet Laco nu ook een stikstofplan maken.

Het was al geen best huwelijk tussen de teee partijen en het wordt er niet beter op. Lees gerelateerde berichten voor een uitgebreid dossier.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl