Welkom

splash3

Nieuws

Stijgende bouwkosten veroorzaken steeds meer problemen

Projecten waarbij ook zwembaden zijn betrokken worden steeds vaker qua budget bijgesteld. Nu dat de economie is aangetrokken blijkt het lastiger voor aannemers/bouwbedrijven om personeel te vinden en de prijzen van bouwmaterialen stijgen ook steeds verder.

Het heeft inmiddels al geresulteerd in vertragingen van bestaande projecten en nieuwe projecten moeten worden aangepast. En dat kan behoorlijk oplopen, zo ook in Oisterwijk. Het nieuwe sportcomplex met zwembad in voorbereiding gaat 1 miljoen duurder worden door de stijgende bouwkosten. Het budget was vastgesteld op 10 miljoen euro en dat wordt nu dus 11 miljoen. In het termijn van aanbesteding en start van de bouw is er meestal in het contract opgenomen dat de bouwkosten afhankelijk zijn van de marktwerking.

Voor het nieuwe zwembad in Nijkerk bijvoorbeeld had de aannemer problemen met de levering van bouwmaterialen en daarom moest de oplevering worden uitgesteld. Er wordt zelfs gesuggereerd door experts dat bepaalde projecten voorlopig niet van de grond komen door de alsmaar stijgende kosten. Nieuwe projecten in voorbereiding worden inmiddels al bijgesteld en daarmee kijkt vooral of er op het ontwerp kan worden bezuinigd.

Ook is het inzetten van extern personeel een probleem, metselaars, stukadoors, installateurs etc. vragen op dit moment het dubbele dan voorheen. De aantrekkende economie veroorzaakt voor steeds grotere problemen in de bouwsector.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl