Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Stichtingen over naar BV maar vergeet niet de vrijwilligers

De drie zwembaden, De Zwaoi (Valthermond), De Leewal (Exloo) en De Buinerstreng (Nieuw-Buinen) van de gemeente Borger-Odoorn worden per 1 januari 2019 onder gebracht in een gemeentelijke BV zonder winstoogmerk.

De voornaamste reden is dat de btw-aftrek voor sportstichtingen vanaf die datum niet meer mogelijk is, de zwembaden opereren nu nog als stichtingen. Met deze privatisering wordt wel de continuïteit van de zwembaden voor de komende 10 jaar gegarandeerd.

Een belangrijk punt van aandacht zijn de vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten voor de zwembaden. In de nieuwe constructie moeten de vrijwilligers wel het gevoel blijven houden dat zij actief zijn voor hun eigen zwembad en niet deel gaan uitmaken van de BV.

Bij zwembad De Zwaoi zijn bijvoorbeeld  ruim 100 vrijwilligers actief die ook veel sponsorgeld binnenhalen. Om deze mensen te behouden zullen er wel duidelijke afspraken moeten worden gemaakt.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.