Welkom

splash3

Nieuws

Stichting Water- & Zwemveiligheid reageert iets te overspannen

In de media is een reactie verschenen van de Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) en zweminstituut ENVOZ over de coronamaatregelen die vanavond bekend worden gemaakt.

Deze organisaties waarschuwen dat de zwembaden en zwemscholen verder in de problemen zullen komen met de aangepaste maatregelen en dat de zwemveiligheid is geding zal komen.

In een statement maken de organisaties bekend dat ze vrezen dat ouders er bij zo’n beperkende maatregel sneller voor zullen kiezen om de zwemlessen van hun kinderen uit te stellen of er tijdelijk mee stoppen.

Wij vragen ons dat af omdat er in principe niet veel veranderd. Alleen dat iedereen die is gevaccineerd nu een coronapas met QR-code moet tonen. En dat geldt niet voor kinderen die op zwemles gaan maar alleen voor de ouders die ze begeleiden.

Het probleem zijn de ongevaccineerden. Dan hebben we het over ongeveer 15% van de bevolking vanaf 12 jaar die niet is gevaccineerd. Voor deze groep wordt het lastiger om een zwembad in te komen.

De reactie van de de Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) en zweminstituut ENVOZ is daarom iets overspannen en misschien ook wel suggestief. Voor de zwemscholen met kleinere en niet gemeente gerelateerde zwembaden is het en was het al lastig om het hoofd boven water te houden.

Er is vanuit de overheid te weinig steun voor deze bedrijven terwijl de gemeente gerelateerde zwembaden wel een financieel steunpakket hebben ontvangen en nog steeds krijgen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl