Welkom

splash3

Nieuws

Steeds meer incidenten met vluchtelingen (Update)

Update:
Er hebben in de Zweedse zwembaden inmiddels ook incidenten voorgedaan met asielzoekers. In het zwembad Eriksdalsbadet in Stockholm, heeft men constant problemen met seksuele intimidatie van alleenstaande minderjarige asielzoekers. Een paar weken geleden is zelfs een meisje verkracht, melden de Zweedse kranten.

Vorige week kwam al uitvoerig in het nieuws over misdragingen van vluchtelingen die zich hadden vergrepen aan vrouwen in de Duitse plaats Bornheim. Twee dagen geleden heeft een groep asielzoekers zich ernstig misdragen in een zwembad in het Duitse Zwickau. Het was zo erg dat zelfs de reguliere bezoekers het zwembad direct moesten verlaten. Het gaat hier niet om één incident, er zijn er al meerdere geweest. Het zwembad heeft nu zelfs tijdelijk de deuren gesloten.

Nu is Koksijde in België ook opgeschrikt vanwege een incident in zwem- en recreatiebad Hoge Blekker. Een vluchteling uit het opvangcentrum in de regio is opgepakt nadat hij in het zwembad een minderjarig meisje had betast. Een begeleidster die met een groepje van een instelling aan het zwemmen was, sloeg alarm bij de medewerkers. In Koksijde tillen ze bijzonder zwaar aan het incident. Volgens de burgemeester is het niet de eerste keer dat er klachten zijn over mensen van het opvangcentrum in het zwembad. De burgemeester van Koksijde wil zelfs zover gaan om vluchtelingen te weren in het zwembad.

Oproep: Als er in Nederland zich incidenten met vluchtelingen hebben voorgedaan, kunt u het melden via info@zwemrekreatie.nl

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl