Welkom

splash3

Nieuws

Steeds meer gemeenten introduceren nieuwe opzet schoolzwemmen

Omdat het schoolzwemmen bij de meeste gemeenten is afgeschafd stappen steeds meer gemeenten over op een andere invulling van het schoolzwemmen.

Basisschoolleerlingen worden in de gelegenheid gesteld om tijdens het schooljaar enkele keren deel te nemen aan  deze nieuwe vorm van schoolzwemmen.

Het schoolzwemmen heeft niet meer als doel het behalen van het zwemdiploma. De meeste kinderen halen twee of meerdere zwemdiploma’s op eigen initiatief, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders.

Voor kinderen waarbij het financieel niet mogelijk is zijn er allerlei regelingen die er voor zorgen dat ook deze groep één of meerdere diploma’s kunnen behalen.

Maar voor het behoud van de zwemvaardigheid is het van belang dat kinderen vervolgens regelmatig blijven zwemmen. Daarvoor kiezen veel gemeenten in samenwerking met de basisscholen voor een zwemprogramma om kennis te maken met diverse zwem- en wateractiviteiten.

In iedere les is bijvoorbeeld een half uur aandacht voor het trainen van zwemvaardigheid en ongeveer een half uur voor kennismaking met watersporten zoals: redden zwemmen, zwemsporten en aquafitness.

Na deze nieuwe vorm van schoolzwemmen ontvangen de kinderen een informatiepakket van sportaanbieders die zwem- of wateractiviteiten aanbieden met als doel de kinderen voor het zwemmen te houden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl