Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Steeds meer gemeenten introduceren nieuwe opzet schoolzwemmen

Omdat het schoolzwemmen bij de meeste gemeenten is afgeschafd stappen steeds meer gemeenten over op een andere invulling van het schoolzwemmen.

Basisschoolleerlingen worden in de gelegenheid gesteld om tijdens het schooljaar enkele keren deel te nemen aan  deze nieuwe vorm van schoolzwemmen.

Het schoolzwemmen heeft niet meer als doel het behalen van het zwemdiploma. De meeste kinderen halen twee of meerdere zwemdiploma’s op eigen initiatief, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders.

Voor kinderen waarbij het financieel niet mogelijk is zijn er allerlei regelingen die er voor zorgen dat ook deze groep één of meerdere diploma’s kunnen behalen.

Maar voor het behoud van de zwemvaardigheid is het van belang dat kinderen vervolgens regelmatig blijven zwemmen. Daarvoor kiezen veel gemeenten in samenwerking met de basisscholen voor een zwemprogramma om kennis te maken met diverse zwem- en wateractiviteiten.

In iedere les is bijvoorbeeld een half uur aandacht voor het trainen van zwemvaardigheid en ongeveer een half uur voor kennismaking met watersporten zoals: redden zwemmen, zwemsporten en aquafitness.

Na deze nieuwe vorm van schoolzwemmen ontvangen de kinderen een informatiepakket van sportaanbieders die zwem- of wateractiviteiten aanbieden met als doel de kinderen voor het zwemmen te houden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Een korte terugblik op de lange en vooral hete zomer van 2018

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.