Welkom

splash3

Nieuws

Steeds meer geld nodig om zwembad projecten van de grond te krijgen

Er dienen zich steeds meer problemen aan om nieuwe zwembadprojecten aan te besteden. In Tiel hebben ze daar nu ook mee te maken. En dat heeft vooral te maken met het beschikbare bouwbudget.

Voor de bouw van het nieuwe Groenendaal hebben zich drie bedrijven gemeld die interesse hebben getoond om het zwembad te bouwen. Alleen hebben deze bedrijven aangegeven dat het niet kan voor het beschikbare budget van 6,8 miljoen euro. Het is een trend dat steeds meer gevolgen krijgt en het geldt niet alleen voor zwembaden maar ook voor andere grote projecten.

Eerder dit jaar werd al de aanbesteding van het nieuwe zwembad Valkenhuizen in Arnhem om dezelfde reden uitgesteld. En hoe nu verder? Tiel heeft het budget inmiddels met bijna 1 miljoen euro verhoogd en hoopt dat het toereikend genoeg is dat één van de bedrijven ‘toehapt’.

De gestegen bouwkosten blijkt de grootste boosdoener te zijn. Er is moeilijk aan personeel te komen. In de crisis verdwenen en 75.000 banen in de bouw. Daar zijn wel zzp’ers voor teruggekomen en die vragen nu ook veel hogere tarieven. Daarnaast zijn de kosten voor bouwmaterialen explosief gestegen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl