Welkom

splash3

Nieuws

Startschot 45ste editie Nationale Zwem4daagse

Het officiële startschot voor 45ste editie van de Nationale Zwem4daagse 2014 is gegeven in zwembad de Broene Eugte in Staphorst. Dit Zwem4daagse seizoen zwemmen meer dan 60.000 mensen hun baantjes bij een zwembad in de buurt. Op deze manier maken zij op een leuke manier kennis met de zwemsport en komen zij in beweging. In dit jubileumjaar kunnen deelnemers sponsorzwemmen voor de Johan Cruyff Foundation om zwemmen ook mogelijk te maken voor kinderen met een handicap, want iedereen moet de mogelijkheid hebben om te zwemmen.

Jan Kossen, directeur van de KNZB: “Sporten en bewegen is gezond. Al 125 jaar zet de KNZB zich samen met verenigingen in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de zwemsport. Daarom organiseren we samen met ruim 400 zwemverenigingen en zwembaden dit jaar voor de 45ste keer de Nationale Zwem4daagse. Een evenement waarbij jong en oud op een leuke manier in aanraking komt met de zwemsport en kan ervaren hoe leuk zwemmen is.”

In dit jubileumjaar kunnen deelnemers geld inzamelen tijdens de Zwem4daagse met sponsorzwemmen voor de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation is maatschappelijk partner van de KNZB en ondersteunt diverse projecten om meer kinderen met een handicap te laten zwemmen. Kossen: “Zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn, daarom zetten we ons sinds 2010 samen met de Cruyff Foundation in om zoveel mogelijk kinderen te laten sporten, in het bijzonder kinderen met een handicap.”

Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation: “Sport is behalve leuk en gezond ook onmisbaar voor de ontwikkeling van elk kind. Samen met de KNZB zetten wij ons in om zoveel mogelijk kinderen met een handicap kennis te laten maken met de zwemsport. We moedigen alle deelnemers van de Zwem4daagse aan om mee te doen met het sponsorzwemmen. Zo helpen we elkaar!”

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl