Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Speciale constructie voor nieuwe zwembad Almere

Het nieuwe zwembad in Almere is gebouwd volgens de 2521-richtlijnen van de KNZB. Almere is alweer het vierde 2521-zwembad, de naam staat voor de afmetingen van het bad en gaat uit van een standaard en doelmatig concept.

Wat het zwembad in Almere bijzonder maakt is dat er gebruik is gemaakt van een roestvrijstalen bassin op een betonnen ondervloer. Er zijn dus geen tegels gebruikt voor het bassin, het RVS bassin is bekleed met een soort pvc materiaal. Het grote voordeel ervan is dat de constructie lichter is, waardoor er een minder zware fundering nodig was.

Boven het zwembad zijn nog twee verdiepingen gebouwd, een verdieping voor kleedruimtes en een sportlab en bovenin een sporthal. Het betekende dat het zwembad een grote, dragende overspanning moest krijgen. De grootste uitdaging was daarbij de staalconstructie, zie onderstaande video. De aannemer en bouwer van het zwembad is Goossen Te Pas Bouw.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Renovatie Zwembad De Smelen Geldrop

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl