Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Vakantiepark Beekse Bergen heet vanaf nu Lake Resort

Dat klinkt wel effe anders. Een jaar geleden brandde het centrumgebouw van vakantiepark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek af, ook het zwembad.

Er staat nu een compleet nieuw centrumgebouw inclusief zwembad, restaurant, supermarkt en snackbar.

Het hele voormalige vakantiepark heeft tegelijkertijd een luxe upgrade gekregen. De sanitairgebouwen zijn aangepakt en de recreatiewoningen zijn opnieuw ingericht.

En bij meer luxe hoort een nieuwe en exclusieve naam: Lake Resort. Binnenkort wordt het ‘nieuwe’ park geopend.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Spaceshuttle zorgt voor energiebesparing

Alle zwembaden willen  uiteraard inzetten op besparing van energie. De GatorboXx van MVG Energy Solutions uit Nieuwegein zorgt dat zwembaden duizenden euro’s per jaar kunnen besparen op hun energiekosten. De GatorboXx  hergebruikt het afvalstroom (het zogenaamde blindstroom) van alle elektrische installaties in een zwembad, deze afvalstroom wordt direct ingezet in het netwerk van het zwembad. Hierdoor ontstaat er een aanzienlijke energiebesparing. Diverse zwembaden in Nederland maken reeds gebruik van deze techniek van de NASA. Zwembaden stellen door te kiezen voor een duurzame energieoplossing een maatschappelijk voorbeeld. Maar het is ook pure noodzaak voor hun overlevingskansen, nu de kosten voor fossiele energie zullen blijven stijgen. Terwijl veel zwembaden hun personeelslasten drukken door steeds meer van vrijwilligers gebruik te maken, dreigen de verwarmingskosten hen de das om te doen.

Bij een gemiddeld zwembad (voorzien van instructiebad, doelgroepenbad en speelbad met waterglijbaan en andere attracties) ligt het stroomverbruik tussen de 70.000-450.000 kWh  per maand. Dit betekend dat er een jaarverbruik is van ca. 800.000-5.000.000 kWh per jaar. De belangrijkste boosdoener voor dit verbruik zijn de pompen. Nu zijn de meeste groepen pompen van de zwembaden voorzien van frequentieregelaars, maar er blijven nog heel veel pompen over (zoals alle doseerpompen) en andere stroomgebruikers.

Binnen de zwembaden zijn de mogelijkheden zeer divers. Door veel metingen bij diverse zwembaden, zwemparadijzen en multisportcomplexen is gebleken dat er tenminste 3% en maximaal 10% kan worden bespaard (zelfs bij gebruik met frequentie regelaars). Tijdens een uitgebreide test bij het Sportiom in Den Bosch is gebleken dat er maar liefst 4,3% wordt bespaard op 5.000.000 kWh/jaar. Dit betekend dat 6x GatorboXx een terugverdientijd hebben van slechts 1,8 jaar! Naast de grotere zwemparadijzen is er ook gekeken naar de kleinere zwembaden zoals; De Waterdam in Volendam en De Kwekkelstijn in Rosmalen. Bij al deze zwembaden bleek na de proefopstelling dat er een besparing bereikt werd van tenminste 3% waardoor de GatorboXx daadwerkelijk Binnen 2 tot maximaal 3 jaar werd terugverdiend.

In een GatorrboXx zitten alle benodigde functies dus geen extra losse systemen meer nodig, gegarandeerde werking door vakkundige installatie van een erkende installateur,lage installatie kosten door plug & play opbouw verder is de energie Manager zelfregulerend en dus onderhoudsvrij. Geen extra apparatuur meer op de werkplek, de managers worden direct in de meterkast gemonteerd en werken voor alles wat daarop aangesloten is of wordt. De leverancier geeft 5 jaar garantie op de werking van het apparaat en de verwachte levensduur is 15 jaar de GatorboXx verdient zichzelf gemiddeld binnen 2 tot 3 jaar terug door besparing op de stroomrekening.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.