Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

SP trapt open deur in met actieplan

SP kamerlid Michiel van Nispen, wie kent hem niet, komt met een actieplan om kinderen te leren wat de gevaren zijn van het zwemmen in open water. Van Nispen die nu vijf jaar in de Tweede Kamer zit, heeft het plan samen met de Reddingsbrigade Nederland en de Nationale Raad Zwemveiligheid ontwikkeld.

De SP presenteert nu een actieplan met voorstellen om de zwemvaardigheid en zwemveiligheid te verbeteren. Geen kind zou de basisschool moeten verlaten zonder zwemdiploma, bij voorkeur het zwem-ABC, stelt van Van Nispen.

Schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd. Dat was altijd heel effectief, en het is dus nodig. En hoeveel geld je ouders hebben mag nooit een belemmering zijn om te kunnen leren zwemmen. In alle gemeenten zouden vangnetten moeten komen om financiële drempels hiervoor weg te halen, aldus van Nispen op de website van de SP.

Het valt op dat Van Nispen vooral zijn voorkeur uitspreekt voor het zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid en dat blijkt ook als je het SP actieplan bekijkt. Het plan is in samenwerking met deze zwemlesaanbieder opgesteld. Terwijl andere aanbieders niet worden genoemd of zijn geraadpleegd.

Al met al is het een eenzijdig verhaal geworden waarbij open deuren worden ingetrapt omdat er al jaren wordt gewerkt om de zwemveiligheid in Nederland te verbeteren en niet alleen door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.