Welkom

splash3

Nieuws

Soapserie Hoogeveen duurt voort, college B & W tunnelvisie verweten

De ijsbaan/zwembad soap in Hoogeveen duurt maar voort. Burgemeester en wethouders noemt nu het rapport van de Rekenkamercommissie ongenuanceerd, onvolledig en onbegrijpelijk.

Het college wordt door de oppositie in de raad tunnelvisie verweten. En daar begint het ook wel op te lijken als je het rapport van de Rekenkamercommissie naast je neerlegt.

Er is al veel te doen geweest over het realiseren van een ijsbaan in combinatie met een zwembad. Vooral de kosten rijzen de pan uit en de financiële onderbouwing van het  plan rammelt aan alle kanten.

De lokale partij Gemeentbelangen speelt hierin een cruciale rol. De vorige wethouder Jan Steenbergen heeft er een prestige project van gemaakt om het ambitieuze plan er doorheen te drukken.

Eerst ging het alleen om een ijsbaan, na het toekennen van een subsidie van 5 miljoen euro door de Provincie Drenthe, inmiddels gaat het om een project van ruim 30 miljoen euro omdat een nieuw zwembad aan de plannen is toegevoegd.

In Hoogeveen is Gemeentebelangen de grootste partij en heeft veel macht en dat wordt min of meer misbruikt in het traject tot nu toe. De coalitie met CDA/CU zorgt er voor dat elke vorm van tegenwerking de mond wordt gesnoerd.

Een motie van afkeuring door de oppositie haalde het niet omdat de coalitiepartijen, die veruit het sterkst vertegenwoordigd zijn in de raad, de motie verwierpen. De bevolking heeft zich middels een enquête al negatief uitgelaten over de komst van een ijsbaan/zwembad. Meer dan 50% wil dat de plannen niet doorgaan.

Burgemeester Karel Loohuis speelt ook een centrale rol en wil nu alles uit de kast te halen om het project voor elkaar te krijgen. Al met al wordt het er niet overzichtelijker op, de soap duurt voort. Tenzij de Provincie besluit om de subsidie van 5 miljoen in te trekken. Voor eind van dit jaar moet de beslissing gaan vallen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl