Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Sneller zwemmen door vingers iets te spreiden

Onderzoeker Josje van Houwelingen van de TU Eindhoven heeft een methode onderzocht waardoor zwemmers sneller kunnen zwemmen.

De promovendus aan de TU Eindhoven heeft onlangs op een bijeenkomst in de Verenigde Staten haar bevindingen gepresenteerd.

Als je de vingers iets meer spreidt kun je meer snelheid genereren. Van Houwelingen kwam tot deze conclusie door diverse experimenten te doen met 3D-geprinte handen.

Door deze 3D handen in een windtunnel te hangen, bleek na veelvuldig testen, dat de handen met gespreide vingers krachten beter kunnen benutten voor voortstuwing.

Op zich zijn deze bevindingen al langer bekend, alleen nog niet eerder zo getest. Van Houwelingen is ook actief voor het Innosport Lab in Eindhoven.

josje

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.