Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Groen licht voor reddingsactie De Waterlinie

Het uur U is daar voor zwembad De Waterlinie in Culemborg. Het nieuwe zwembad verkeerd al vanaf de opening in 2016 in grote financiële problemen. De tekorten zijn dusdanig opgelopen dat het college plannen heeft om het zwembad eind van dit jaar te sluiten.

Maar of het zover zal komen valt nog te bezien, de gemeenteraad heeft het laatste woord. Het zwembad wordt vanaf het begin geexploiteerd door een stichting en die heeft nu een voorstel ingediend om de exploitatie over te dragen aan Optisport.

Daarvoor is al een intentieverklaring voor getekend alleen meldt concurrent Sportfondsen zich nu omdat ze ook willen meedingen naar de toekomstige exploitatie. Met Sportfondsen werden geen gesprekken gevoerd door de stichting. Het bedrijf brengt nu naar voren of de exploitatie niet openbaar aanbesteed had moeten worden.

Sportfondsen voelt zich gepasseerd door de stichting en wil zelfs naar de rechter stappen. Dat brengt het proces van overname door Optisport in gevaar. Het is nu eerst afwachten wat de gemeenteraad beslist.

Update:

Het bestuur van De Waterlinie heeft groen licht gekregen van de gemeenteraad om verder te gaan met de uitwerking van de plannen om de exploitatie over te dragen aan Optisport. Volgens het bestuur was een openbare aanbesteding niet nodig. Of Sportfondsen de gang naar de rechter gaat maken is nog onbekend.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Snelhardende waterdichtingscoating

De snelhardende waterdichtingscoating PCI Seccoral 2K Rapid van BASF is een tegellijmsysteem dat geschikt is voor toepassingen onder hoge vochtbelasting. De flexibele coating is praktisch geurloos en overbrugt tevens scheuren, ontkoppelt en reduceert spanningen. De verwerking vindt plaats in twee lagen: de eerste door middel van kwasten, rollen of spuiten en de tweede via spachtelen. Een set van 25 kg is voldoende voor ongeveer 10 m2 bij een laagdikte van 2 mm. Vier uur na het aanbrengen van de waterdichtingslaag is de keramiek te verlijmen hetgeen bijdraagt aan een snelle werkvoortgang. PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen worden in de Benelux vertegenwoordigd door BASF in Oosterhout.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.