Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Slimme constructie levert aanzienlijk voordeel op

Het klinkt een beetje als een ‘broekzak vestzak’ verhaal, maar dat is het niet. BV Sport in Leeuwarden exploiteert en is eigenaar van de sportaccommodaties in Leeuwarden. De BV Sport is een apart onderdeel, maar wel eigendom van de gemeente Leeuwarden.

Naast zwembad De Blauwe Golf staat een sporthal dat nog eigendom is van de gemeente. De gemeente wil dit nu verkopen aan BV Sport omdat het  financieel aantrekkelijk is in combinatie met een in aanbouw zijnde klimhal. De aankoop van de sporthal kost 5 miljoen euro. BV Sport kan hierdoor het gebruik van de horeca van beide voorzieningen combineren.

Maar het grote voordeel is echter de lage hypotheekrente van dit moment. Hierdoor is BV Sport straks ‘slechts’ 236.000 euro per jaar kwijt. Nu betaalt ze 420.000 euro huur per jaar aan de gemeente. BV Sport houdt er straks dus 184.000 euro per jaar aan over.

Daarentegen moet de BV Sport dan ook groot onderhoud op zich nemen, maar dan nog is het op zich voordeliger. B & W wil de gemeenteraad nog wel om goedkeuring vragen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.