Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Simpele oplossing, hoog rendement

De schadelijke gevolgen van de legionella bacterie zijn bij iedereen bekend. Zwembaden hebben massaal actie ondernomen na de legionella uitbraak tijdens de Westfriese Flora in Bovenkarspel in 1999. Eén van de maatregelen die daaruit voortvloeide is het spoelen van de douches met water boven de 60 graden om de bacterie tegen te gaan. Nu heeft men bij zwembad De Wel in Nieuwkoop thermische kleppen in de douchekoppen geplaatst. Deze kleppen leveren een aanzienlijke energie- en waterbesparing op. In plaats van 5 à 6 liter per minuut stroomt er sinds kort tijdens een spoelcyclus nog maar 0,3 liter water per minuut uit de douchekoppen. De kleppen knijpen de waterstroom automatisch door te reageren op de temperatuursverhoging.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.