Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Sijsjesberg blijft deze zomer toch niet dicht (Update)

Update:

De wethouder die inhoudelijk verantwoordelijk is voor onderstaand bericht heeft na protesten uit de samenleving toch besloten om Sijsjesberg open te laten gaan. Maar dan onder voorwaarden.

Zo mogen alleen kinderen tot en met 12 jaar vrij zwemmen. Ook moet er vooral worden gereserveerd en gaat het Huizer zwembad met tijdslots en maximum aantallen bezoekers werken.

Een moeilijke beslissing voor het college van B & W in Huizen maar openluchtzwembad Sijsjesberg gaat niet open dit jaar. De 1,5 meter regel is volgens de gemeente niet haalbaar omdat het openluchtzwembad vooral met recreatieve zwemmers te maken heeft.

De gemeente heeft onderzocht op welke manier het zwembad open zou kunnen. Bij zwemmen in banen zou dat misschien mogelijk kunnen zijn maar bij vrij zwemmen en recreatief gebruik van het zwembad is deze voorwaarde niet te handhaven.

Dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Voor deze groep geldt niet de 1,5 m regel. Het is echter wel de groep kinderen waar juist de aanwezigheid van ouders of begeleiders in het water van belang is voor de veiligheid, waardoor de 1,5 m richtlijn in de knel komt.

Het niet openstellen van Sijsjesberg betekent ook het missen van inkomsten uit entree en horeca. Daar staan minder kosten voor onderhoud, schoonmaak en seizoenskrachten tegenover. Niettemin zorgt het voor een tekort op de begroting van ruim 170.000 euro.

Het beperkt openstellen van Sijsjesberg volgens de RIVM richtlijnen, alleen dus voor de banenzwemmers, kost nog eens 40.000 euro extra. En daarmee kan de grote groep recreatieve gebruikers zoals gezinnen en kinderen nog steeds geen gebruik maken van Sijsjesberg.

De richtlijnen zijn dan niet te handhaven, waardoor de gemeente de gezondheid en veiligheid niet kunnen garanderen voor gasten en medewerkers. Inmiddels hebben meer gemeenten en besturen van zwembaden besloten om dit zwemseizoen niet open te gaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.