Welkom

splash3

Nieuws

Shiva de Winter wint voorlopig strijd om QR-codes

De eerste slag is voor Shiva de Winter van het ’t Gooische Bad in Hilversum. De voorzieningenrechter Midden-Nederland heeft bepaald dat hij voorlopig niet hoeft te controleren op QR-codes van ouders die meegaan naar zwemles van hun kinderen.

De rechter oordeelde dat zwemles valt onder onderwijs en dat het zwembad daarmee geen binnensportaccommodatie is. Het controleren van QR-codes is daarom niet verplicht. De burgemeester van Hilversum verplichtte het zwembad daarop het bad alleen open stellen voor publiek vanaf 18 jaar met een geldige QR-code.

Eigenaar Shiva de Winter tekende daartegen bezwaar aan en stapte naar de rechter. De rechter schorst de opgelegde verplichting van de gemeente en de daarbij behorende dwangsom van 2500 euro per overtreding, met een maximum van 10.000 euro.

Tot er een beslissing is genomen over het bezwaar dat het zwembad heeft aangetekend bij de gemeente, hoeven ouders die hun kinderen naar zwemles brengen niet hun coronapas te laten zien

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl