Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Serieuze dakproblemen bij zwembad De Reeshof

Bij zwembad Reeshof in Tilburg is een aanzienlijke operatie aan de gang. Het dak van het recreatiebad wordt vanwege lekkage aangepakt en tegelijk is het systeemplafond in het zwembad en zijn de zonnepanelen op het dak verwijderd.

De zonnepanelen moesten worden verwijderd omdat die het dak te veel belasten, meldt de gemeente. Doordat de zonnepanelen er nu af zijn, vormt het ronde deel van het dak zich weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Vanwege die beweging ontstond er ook beweging in het systeemplafond van het recreatiebad.

Uit voorzorg zijn de plafondplaten en constructie in het recreatiebad verwijderd en worden mogelijk vervangen. De gemeente laat nog uitzoeken hoe het mogelijk is geweest dat het dak is vervormd. Het kan namelijk zijn dat de constructie waar de zonnepanelen in worden geplaatst te zwaar is voor het dak waardoor ook de lekkage is ontstaan.

In 2011 werd zwembad De Reeshof opgeschrikt vanwege een dodelijk ongeval met een luidspreker die naar beneden viel van het systeemplafond door het gebruik van ondeugdelijk rvs bevestigingsmateriaal. Als gevolg van dit ongeval moeten alle zwembaden gevaarlijk rvs materiaal van de draagconstructies van de plafonds boven de bassins vervangen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.