Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Schrik van ieder zwembad kan grote gevolgen hebben

Als de chloordosering installatie van een zwembad niet goed werkt door een storing kan dat grote gevolgen hebben. De dosering moet zo geregeld zijn dat zwemmers ongestoord kunnen zwemmen. Helaas werkt de techniek wel eens niet mee en dan heb je een probleem.

Dat maakte zwembad De Hoorn in Alphen vorige week mee toen door een storing meerdere personen onwel werden en moesten hoesten en overgeven. De snel gealarmeerde hulpdiensten zorgde ervoor dat de ongeveer 70 gasten snel naar buiten werden gebracht voor frisse lucht.

Zolang er wordt gewerkt met chloor voor desinfectie kunnen deze calamiteiten zich blijven voor doen. Per jaar zijn er gelukkig maar enkele van deze voorvallen doordat de chloordoseringapparatuur bij de meeste zwembaden is beveiligd en constant wordt gecontroleerd en gemonitord.

Alle waardes worden nauwlettend in de gaten gehouden via computers en meestal als deze waardes afwijken gaat er een signaal af waardoor er snel kan worden ingegrepen. Waarschijnlijk is dat bij De Hoorn niet gebeurd met alle gevolgen van dien. Het zwembad is inmiddels vrijgegeven toen bleek dat de waterkwaliteit weer in orde was.

Al jaren wordt er gewerkt aan een alternatief voor het gebruik van chloor in zwembaden. Alleen zal het nog jaren duren voordat dergelijke systemen toegepast gaan worden. Lees gerelateerde artikelen of zoek op deze site.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.