Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

‘Schoolzwemmen moet terugkomen’

‘Schoolzwemmen moet terugkomen’ blijft de gemoederen in Nederland bezig houden. De Telegraaf heeft er zelfs een stelling van gemaakt en daar is door meer dan 10.000 personen op gereageerd..

Bijna 80% van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat kinderen verplicht op zwemles moeten. Ze zijn van mening dat zwemmen in een waterrijk land als Nederland een absolute noodzaak is.

Tijdens de warmste zomer allertijden zijn er meer (bijna) verdrinkingen geweest dan voorgaande jaren. Daarbij moet worden opgemerkt dat de meeste ongevallen hebben plaatsgevonden onder personen met een niet westerse afkomst, de zogeheten nieuwkomers.

Zwemveiligheid en zelfredzaamheid is een veel genoemde term in de stelling. De verantwoordelijkheid voor zwemles ligt bij de ouders, vinden de meesten. En de helft vindt dat de financiering van zwemlessen een gedeelde verantwoordelijkheid is van de gemeente en de ouders.

Veel deelnemers die meededen aan de stelling winden zich op over het feit dat ouders meer met de smartphone bezig zijn dan met hun kinderen. Ouders moet ook meer verantwoording nemen ten aanzien van hun kinderen.

Lees hier de stelling terug en lees vooral de reacties eronder.

telegraaf
Bron: De Telegraaf

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.