Welkom

splash3

Nieuws

Scheidt het kaf van het koren!

Buitenzwembaden zijn regelmatig het doelwit van agressie, vechtpartijen en intimidatie. Een paar dagen mooi weer en het is ergens in Nederland alweer raak.

Zwembad Wolfslaar in Breda moest na vechtpartijen en seksuele intimidatie eerder sluiten dan normaal. Op het moment waren er rond de 1500 bezoekers binnen.

De hele dag waren er al opstootjes. Meisjes werden lastig gevallen en seksueel geïntimideerd. De sfeer werd steeds grimmiger.

Om de situatie enigszins onder controle te krijgen werden er geen bezoekers meer toegelaten en nadat de medewerkers in de horeca werden bedreigd besloot men ook te stoppen met drankverkoop.

Uiteindelijk leidde het ertoe dat de politie werd ingeschakeld. Een grote politiemacht zorgde ervoor dat het zwembad werd ontruimd. Wat begon als een mooie dag eindigde in een drama.

Wat kun je hier als zwembad tegen doen? Heel simpel, registreren. Zorg dat iedere bezoeker zich registreert en daarmee scheid je direct het kaf van het koren.

Het is bewezen dat toegangsregistratie werkt. Het is toch van de zotte dat het zo vaak fout gaat bij de zwembaden. En het gaat uiteindelijk maar om een kleine groep raddraaiers.

Als je die weet te weren en uit te sluiten dan wordt het al een stuk rustiger en voelen de bezoekers zich weer veilig. Het is bewezen dat raddraaiers zich niet graag willen registreren.

Je moet toch als ouders met je kinderen in een veilige omgeving kunnen zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl