Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Scharlakenhof versus Haren

Het lijkt de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden wel in Haren. De gemeente is van plan de subsidie voor zwembad Scharlakenhof stop te zetten. Tot op heden zijn er nog steeds geen accountantsverklaringen door het zwembad overlegt om de subsidie te kunnen waarborgen.

Deze subsidie van 138.000 euro per jaar is eigenlijk een broekzak-vestzak verhaal. Met deze subsidie wordt namelijk de aflossing van het zwembad betaald. En omdat er geen subsidie binnenkomt wordt er ook niet afgelost op de lening door het zwembad. Centraal in het verhaal staat de voorzitter van de stichting die het zwembad runt.

Er is een soort patstelling ontstaan met de gemeente omdat de voorzitter maar niet afkomt met de accountantsverklaringen. Waarbij dient te worden opgemerkt dat de gemeente Haren ook een verkeerde houding aanneemt in de hele situatie.

Maar de stichting en zijn voorzitter kunnen ook de hand in eigen boezem steken, met het nog steeds niet inleveren van de accountantsverklaringen. Hopelijk zijn de resultaten van de afgelopen jaren niet te rooskleurig voorgesteld, de voorzitter liet al eerder weten dat het zwembad heel goed draait en winst maakt.

In 2014 besloot de gemeente Haren om tot 2024 subsidie te verstrekken aan het zwembad. De soap rondom het zwembad duurt voort en de messen worden steeds meer geslepen waar eigenlijk niemand bij is gebaat.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.