Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Roeptoeters zijn het allemaal maar er gebeurd niets

De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten zich zorgen te maken over het zwemonderwijs en de zwemveiligheid in Nederland. Door een tekort aan personeel in zwembaden overwegen meerdere gemeenten in navolging van Eindhoven om te stoppen met recreatief zwemmen en sportlessen. (bron: Telegraaf)

Eerder maakte wij melding dat het personeelsprobleem bij zwembaden groter is dan voorgesteld. Het is een chronisch probleem geworden. Er is zo’n groot aanbod op de vacaturemarkt dat de jeugd niet kiest om in een zwembad te gaan werken. En een opleiding volgen in die richting is ook geen optie. Er is door de vergrijzing een gat gevallen en dat is voorlopig niet op te vullen. De sector heeft daar structureel niet goed op in gespeeld en de gevolgen beginnen desastreuze vormen aan te nemen. En nu zitten we met de gebakken peren.

We hebben verschillende belangorganisaties binnen de zwembadsector maar niemand neemt een initiatief om het tij te keren. Alleen de Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) van Shiva de Winter. Maar die stuurt een brief en wacht af of de politiek er iets aan doet. Alleen werkt het zo niet. Er zal vanuit de sector iets moeten gebeuren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl