Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Riothermie voor openluchtzwembad De Papiermolen

De gemeente Groningen zet net als veel gemeenten in op verduurzaming en gaat met de hulp van rioolwarmte de verwarming van openluchtbad De Papiermolen in de toekomst verzorgen.

Via de relatief nieuwe riothermie techniek (lees eerdere artikelen) wordt de warmte van het riool via warmtewisselaars opgevangen en naar het zwembad getransporteerd.

Volgend jaar wordt er een nieuw riool aangelegd en deze wordt dan omwikkelt met leidingen die de warmte van het rioolwater gaan opvangen en leveren aan het zwembad.

Een riothermie systeem maakt het mogelijk om thermische energie uit de riolering terug te winnen. Hiervoor gebruikt de installatie een warmtewisselaar in de persleiding die het warme rioolwater afvoert.

De riothermie-installatie wordt ook vaak gecombineerd met een warmtekoudeopslagsysteem (WKO). Hiermee komen twee innovatieve ideeën in de praktijk: riothermie in een persleiding en de combinatie van riothermie met open bodemenergie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.