Welkom

splash3

Nieuws

Rheden innoverend op het gebied van zorg en wint prijs

Rheden heeft tijdens het Nationaal Zwembadcongres van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) de Innovatieprijs voor zwembaden 2018 ontvangen. De gemeente krijgt de prijs omdat het de vraag vanuit de zorg om meer geld te besteden aan sport, nu vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) mogelijk maakt met het nieuwe doelgroepenbad .

Volgens Vereniging Sport en Gemeenten is Rheden een voorbeeld voor gemeenten in Nederland met de keuze om sport en het sportbedrijf een plek in te laten nemen in de zorgketen. Een belangrijk deel van het zwembad dat in 2020 klaar zal zijn, wordt ook daadwerkelijk gefinancierd vanuit zorggelden.

Het doelgroepenbad is bedoeld om verschillende groepen, zoals senioren, mensen met artrose of reuma, zwangere vrouwen én mensen met een beperking, te laten sporten. Een zwembad met een beweegbare bodem, een prikkelarme omgeving en een temperatuur van 32 graden.

De gemeente Rheden zet zich al langere tijd in voor een hogere sportdeelname van mensen met een beperking door zich vooral te richten op de vraagkant en het stimuleren van aangepast sporten regionaal aan te pakken. Het doelgroepenbad komt naast het nieuwe zwembad in Velp.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl