Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Resultaten onderzoek De IJsselslag binnenkort verwacht

De eerste resultaten van het onderzoek, na het preventief sluiten van zwembad De IJsselslag in Zutphen, worden volgende week verwacht.

Onderzoeksinstituut TNO heeft onder meer gekeken naar de technische installaties en het zwemwater is onderzocht.

Het in 2015 geopende zwembad De IJsselslag werd twee weken geleden op last van de gemeente Zutphen en op advies van de GGD preventief gesloten.

Alleen is het nog niet zeker of de oorzaak van gezondheidsklachten bij de zwemmers ook daadwerkelijk gevonden gaat worden.

De klachten zoals misselijkheid, overgeven en hoofdpijn ontstonden na gebruik van het zwembad en verdwenen weer binnen twaalf uur.

De IJsselslag is één van de meest duurzaamste baden van Nederland. Zo heeft men een geavanceerd warmte-terugwinningsysteem die de warmte uit het douchewater terugwint en de wc’s worden doorgespoeld met regenwater.

Het zwembad was ook de eerste in Nederland dat gebruik maakt van het zogeheten BaOpt-luchtbehandelingssysteem voor meer comfort.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.