Welkom

splash3

Nieuws

Resultaat zonnepanelen project Utrecht valt tegen

‘Proef met zonnepanelen gaat nat’, kopt De Telegraaf in een artikel nadat er cijfers zijn opgevraagd bij de gemeente Utrecht. Vorig jaar zijn op het dak van zwembad Den Hommel zonnepanelen(collectoren) in gebruik genomen die zowel elektriciteit opwekken als het zwembadwater verwarmen.

Deze installatie van het duurzame opwekkingssysteem HONE was een primeur in Nederland. Het systeem zou de gemeente Utrecht zo’n 40 ton aan CO2-uitstoot besparen. Het zogeheten HONE systeem maakt gebruik van daglicht als energiebron.

Door middel van nanotechnologie weet de installatie ook op donkere dagen, bij lage lichtintensiteit, hoge temperaturen te realiseren. Ook wordt er elektriciteit geproduceerd op dezelfde vierkante meters paneeloppervlakte.

Alleen blijkt nu uit de cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd dat de CO2-reductie slechts 16,1 ton is. Daarnaast moest de gemeente ook extra elektriciteit inkopen. Het pilot project van dit systeem lijkt daardoor mislukt te zijn.

De gemeente Utrecht denkt daar anders over. Met aanpassingen aan het systeem hoopt men wel het gewenste resultaat te behalen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl