Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Restwarmte voor nieuw zwembad?

Wavin, producent van onder meer kunststof leidingsystemen, wil de restwarmte van het productie proces beschikbaar stellen aan het in aanbouw zijnde zwembad in Hardenberg. Wavin pompt jaarlijks 4 miljoen kuub water op en slaat dat na gebruik weer op. Met twee buizen voor aan- en afvoer kun je het waterbuizensysteem koppelen aan het zwembad. De temperatuur van het geleverde water is rond de 20 graden. Hierdoor hoeft het zwembad minder op te warmen en ook dat draagt weer bij aan duurzaamheid.

Volgens berekeningen is het zwembad jaarlijkse 58.000 euro minder aan aardgas kwijt. Na aftrek van de kosten is het voordeel uiteindelijk 31.000 euro per jaar. Er is wel een investering nodig van 300.000 euro maar dat wordt in 10 jaar terugverdiend. Maar nog belangrijker is dat de uitstoot van co2 vermindert. Het in aanbouw zijnde zwembad in Hardenberg vervangt De Marsch.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.