Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Restwarmte voor Amsterdamse zwembaden

Amsterdam is ook zeer actief met allerlei duurzaamheidsprojecten voor de toekomst en dat geldt ook voor de zwembaden. Het Noorderparkbad, het Sloterparkbad en het Bijlmer Sportcentrum zijn aangesloten op het stadswarmtenetwerk.

Er wordt gebruik gemaakt van de restwarmte van de regionale vuilverbrandingsinstallatie. De aansluiting van de zwembaden op stadswarmte past in de Amsterdamse duurzaamheidsambities. De gemeente streeft naar een CO2-reductie van 50% in 2025.

Dankzij de aansluiting op het warmtenet hoeven de zwembaden zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud van een eigen energievoorziening. Een dergelijk leidingnet gaat minstens 50 jaar mee. Het ligt in de bedoeling om de andere zwembaden in Amsterdam ook aan te sluiten op het warmtenet.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.