Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Restwarmte van sauna naar zwembad

Als het goed is gaat het openluchtbad in Peize volgend jaar het zwemwater verwarmen met de restwarmte van de naastgelegen sauna. Maar dan moet er wel eerst een warmtewisselaar worden geplaatst en een geïsoleerde leiding van de sauna naar het bad, kosten tussen de 40 – 60.000 euro. Een deskundige heeft berekend dat deze methode een besparing oplevert van een derde op de verwarmingskosten, 10.000 euro per jaar. En ook de sauna profiteert ervan, want het warme water moet nu eerst worden afgekoeld voor het in het riool verdwijnt.

Sinds twee jaar heeft de belastingdienst bepaald dat zwembaden geen ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen) meer hebben waardoor de energielasten niet terug betaald mogen worden. Bovendien betalen de baden een toeslag op water.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.