Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Restwarmte levert besparing op van 25 procent

Zwembad Tijenraan in Raalte heeft in 2014, 25 % minder energie verbruikt ten opzichte van 2012. Het zwembad wordt namelijk verwarmd door de restwarmte van een nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie. In euro´s omgerekend komt het neer op een besparing van circa 37.000 euro.

Om de warmtewinning uit het gezuiverde rioolwater mogelijk te maken, wordt maximaal 40.000 liter water per uur vanaf de rioolwaterzuivering verderop naar Tijenraan gepompt. Via warmtewisselaars wordt 6 tot 7 graden aan dit water onttrokken voordat het teruggepompt wordt naar de rioolwaterzuivering. Vier warmtepompen brengen het water naar 45 °C.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.