Welkom

splash3

Nieuws

Reportage geeft geen volledig beeld over rvs onderzoeksplicht

Tweede kamerlid van Veldhoven (D66) heeft op 4 april jl. vragen gesteld aan de minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Wonen over de inspectie van gevaarlijk rvs in zwembaden, dit naar aanleiding van de reportage van Reporter Radio.

In de beantwoording van de vragen geeft de minister aan dat de uitkomsten van het onderzoek van Reporter Radio een zorgelijk signaal afgeven.

De minister laat op dit moment zelf ook een uitvoerig onderzoek uitvoeren naar de naleving van de onderzoeksplicht en de uitkomsten daarvan zijn eind juni 2017 beschikbaar.

Mocht uit dit onderzoek blijken dat de onderzoeksplicht onvoldoende is nageleefd, dan zal de minister gemeenten en provincies aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Verder meldt de minister dat de onderzoeksplicht geldt voor zwembad exploitanten en dat gemeenten de beleidsvrijheid hebben hoe zij toezicht houden op deze onderzoeksplicht.

De beoordeling door Reporter Radio geeft daarom mogelijk geen volledig beeld van het daadwerkelijke gemeentelijke toezicht dan wel de stand van zaken over de uitvoering van de onderzoeksplicht, aldus de minister in zijn reactie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl