Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Renoveren van De Smelen is de beste optie

De gemeente Geldrop zit al enkele jaren in de maag met zwembad De Smelen. Na 25 jaar kreeg exploitant Laco het zwembad voor een symbolisch bedrag van 1 euro in handen. Dit vloeide voort uit exploitatiecontract dat destijds met Laco is afgesloten.

Alleen had men geen rekening gehouden met het vervolg. De gemeente droeg vanuit maatschappelijk belang ieder jaar een aanzienlijk bedrag bij aan de exploitatie. Sinds een paar jaar hoeft dat niet meer maar omdat er geen vervolgplan voor het zwembad is gerealiseerd draagt Geldrop nog steeds bij.

Laco wil verder met het zwembad als men huizen op het terrein kan bouwen om daarmee de financiering rond te krijgen voor een noodzakelijke renovatie. De gemeente heeft nu alle opties onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat renovatie de enige mogelijkheid is.

Alle ander scenario’s kosten veel meer geld. Het college van B & W geeft daarom de voorkeur aan de renovatie plannen. De gemeenteraad zal zich hier opnieuw over moeten buigen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.