Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Reddend zwemmen in plaats van schoolzwemmen

Bij zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar organiseren ze voor alle basisschoolkinderen met een zwemdiploma een survival programma onder het motto ‘Red je vriendje’. De kinderen leren diverse survivaltechnieken waaronder ‘natte’ en ‘droge’ reddingen. Er zijn vier onderdelen, elk onderdeel duurt 20 minuten.

Wat doe je als je met de fiets in het water valt? Of als je uit een bootje valt, of het bootje omslaat? Wat doe je als jij of je vriendje door het ijs zakt? Hoe duik je iemand op van de bodem en pas je diverse vervoersgrepen toe? Hoe red ik iemand uit het water zonder dat ikzelf in het water moet springen.

Het programma is voor kinderen van de basisschool in de groepen 5 t/m 8 en wordt gratis aangeboden door bijdragen van sponsors en in samenwerking met de reddingsbrigade. Bij alle zwembaden wordt tegenwoordig deze vorm van natte gymles georganiseerd om de kinderen beter voor te bereiden op onverwachte situaties.

Op initiatief van de zwembaden ondersteunen gemeenten het vaak zelf en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van externe sponsors, zoals in Alkmaar. Dit soort zwemactiviteiten worden steeds meer ontwikkeld omdat bij de meeste gemeenten in Nederland het schoolzwemmen is afgeschaft.

Kijk bij ZR Video om een indruk te krijgen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl