Welkom

splash3

Nieuws

RECRON verbolgen over plannen belastingverhoging aardgas

RECRON is woest over het nieuwe voorstel van Staatssecretaris Wiebes van Financiën om de belasting op aardgas met 5 cent per kubieke meter extra te verhogen. Dit voorstel komt bovenop het eerder ingevoerde plan van het kabinet om de energiebelasting in 2015, 2016 en 2017 te verhogen. Vooral zwembaden zullen opnieuw de energierekening zien stijgen.

Adri van der Weyde, voorzitter van RECRON reageert verbolgen: ”Keer op keer wordt de energiebelasting verhoogd zonder na te denken over de consequenties voor het bedrijfsleven.” Van der Weyde vervolgt: “De politiek maakt zich zorgen over het verdwijnen van zwembaden terwijl de exploitatie van zwembaden door dergelijke constante lastenverhogingen enorm onder druk is komen te staan. Voorbeelden van zwembaden die in 5 jaar de energiebelasting met 50 procent hebben zien stijgen zijn geen uitzondering”.

Staatssecretaris Wiebes heeft dit voorstel in de Tweede Kamer gedaan nadat oppositiepartijen meer vergroenende maatregelen van het kabinet eisten. De staatssecretaris verwacht dat de verhoging van de energiebelasting een prikkel zal zijn om te besparen op gas, hetgeen het milieu ten goede zal komen.

Van der Weyde reageert hierop: “Vanwege de enorme energiekosten worden zwembaden al zo duurzaam mogelijk geëxploiteerd. Ondoordachte verhogingen van de energiebelastingen zullen geen verdere verduurzaming stimuleren in de recreatiesector maar zullen eerder een gevaar zijn voor het voortbestaan van zwembaden. En dat in een tijd waar zwemmen, bewegen en gezondheid van enorm maatschappelijk belang zijn. ”Daarom roept RECRON de Tweede Kamer op om de voorgestelde extra verhoging van de energiebelasting af te wijzen. Het kamerstuk is hier te downloaden.

Bron: RECRON

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl