Welkom

splash3

Nieuws

Rechter wijst schadeclaim projectontwikkelaar af

Het leek allemaal zo mooi, een min of meer gratis openluchtzwembad gefinancierd in combinatie met woningen. Projectontwikkelaar PSI (Prairie State Investments) had dit plan bedacht in samenwerking met B & W van Oudewater.

Alleen stak de gemeenteraad er een stokje voor omdat die vond dat de gemeente er te weinig financieel aan overhield en het project ging niet door. Gevolg een schadeclaim van 750.000 euro van de projectontwikkelaar. De gemeente spande daarna een rechtszaak aan en de rechtbank heeft nu uitspraak gedaan.

De rechter oordeelt dat er geen sprake is van wanprestatie of onrechtmatig handelen van de kant van de gemeente en wijst daarom de vordering van PSI af. De rechtbank veroordeelt de gemeente Oudwater wel tot betaling van een bedrag van 115.000 euro als ‘break up fee’ voor een intentieovereenkomst. Of de projectontwikkelaar nog in hoger beroep gaat is niet bekend.

Het zwembadplan is nu helemaal van de baan en er is nu gekozen om alleen woningen te gaan bouwen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl