Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Raakt het schoolzwemmen op zijn einde?

Vanwege de algehele bezuinigingen zijn er steeds meer gemeenten die stoppen met schoolzwemmen. Het aantal gemeenten dat schoolzwemmen nog subsidiëren ligt nu nog rond de 42 procent, maar volgens schattingen daalt het komende jaren zelfs onder de 40 procent. Volgens André de Jeu, adjunct-directeur van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) is dit een historisch dieptepunt. De meeste kinderen halen een zwemdiploma voordat ze aan schoolzwemmen beginnen. Alleen kinderen van ouders met een laag inkomen of die in een achterstands wijk wonen vormen een probleem. Voor deze groep hebben veel gemeenten al een soort ‘vangnet’ gecreëerd. Maar ondanks deze goedwillende initiatieven gaan toch nog 5 tot 8 procent van de leerlingen zonder zwemdiploma van de basisschool.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.