Welkom

splash3

Nieuws

Provincie stelt ultimatum omtrent inspectie ondeugdelijk rvs

Er is veel onduidelijkheid over de interpretatie van de regels rondom de vervanging van ondeugdelijk roestvast staal bij zwembaden. Gemeenten en inspectiebureaus hanteren de regels vaak soepeler dan dat ze in de wet staan.

Dit blijkt uit een onderzoek van de provincie Noord-Holland. De provincie wil dat gemeenten strenger controleren of zwembaden daadwerkelijk aan alle regels voor deugdelijk rvs voldoen.

Na verschillende signalen dat zwembaden nog niet voldoen aan de regels die nu voor rvs gelden, onderzocht de provincie of gemeenten in Noord-Holland het toezicht hierop goed uitvoeren.

Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten niet altijd volgens de wettelijke eisen beoordelen of zwembaden voldoen. Bijvoorbeeld gemeenten die niet op papier vastleggen of de zwembadeigenaren toegezegde verbeteringen ook echt hebben uitgevoerd.

De provincie heeft de gemeenten een ultimatum gesteld om er snel voor te zorgen dat de zwembaden binnen hun gemeente aan de wettelijke eisen voldoen. Het verantwoordelijke ministerie is ook geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

Of andere provincies het ook nodig vinden om actie te ondernemen is nog niet duidelijk.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl