Welkom

splash3

Nieuws

Protocol gedragsregels werkt nog steeds naar behoren

De politie Haaglanden heeft in 2002 in samenwerking met de zwembaden in Zuid Holland voor het eerst een gedragsprotocol opgesteld wat later ook landelijk is doorgevoerd. Er zijn in 2010 een paar toevoegingen (o.a. legitimatieplicht boven de 14 jaar) aangebracht maar in grote lijnen is het protocol nog hetzelfde en werkt in principe naar behoren.

Het Vrolijk en Veilig gedragsprotocol geeft duidelijk aan wat wel en niet mag in de zwembaden. Voor een overtreding van de regels wordt er een zwembadverbod opgelegd. Zelfs tijdens de extreme zomer van dit jaar is het maar tot een paar incidenten en zwembadverboden gekomen.

Het meest opvallende incident was de mishandeling van twee zwembadmedewerkers of badmeesters bij zwembad Klarenbeek in Arnhem. Dat haalde mede door een tweet van burgemeester Marcouch van Arnhem het landelijke nieuws. De verdachten van de mishandeling werden vrij snel opgepakt en zijn in afwachting van hun proces.

Daarnaast werken ook veel zwembaden met toegangpasjes. In Den Haag bijvoorbeeld hebben ze een pasjes systeem ingevoerd om overlast tegen te gaan. In Amsterdam werkte ze in het De Mirandabad ook met een dergelijk systeem maar dat is dit jaar weer teruggedraaid.

Als redenen voert de gemeente aan dat anoniem zwemmen niet meer mogelijk was en met name het gebrek aan privacy was de reden voor de gemeente om met de pas te stoppen. In plaats van de pasjes krijgen medewerkers van het De Mirandabad toegang tot een speciale app. In deze app kunnen zij overlast en andere informatie delen met elkaar.

Al met al zijn zwembaden sinds de invoering van het gedragsprotocol een stuk veiliger geworden.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl