Welkom

splash3

Nieuws

Proces medewerkers Bijlmer Sportcentrum (Update)

Vier jaar geleden in 2018 verdronk een Eritrese man in het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum van Optisport in Amsterdam-Zuidoost.

De rechtszaak tegen twee medewerkers van het zwembad die nalatig zouden hebben gehandeld is inmiddels gestart.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt twee medewerkers van Optisport. Er zouden namelijk fouten zijn gemaakt door de zwembadmedewerkers.

Volgens het OM zou het toezicht niet voldoende zijn geweest. Er was veel drukte in het zwembad, onder andere door kinderfeestjes.

Daarnaast waren de zwembadmedewerkers ook op de hoogte van de status van de zwemvaardigheid van de Eritrese man.

Naast deze zaken zouden ook technische onderdelen in het zwembad zoals een zwemlijn ontbreken waar de man zich aan vast had kunnen houden.

Het proces heeft nu zijn aanvang genomen en heeft uiteraard weer grote impact op alle betrokkenen.

Update 15-12-2022:

Hoge (financiële) eisen van het OM

Het Openbaar Ministerie heeft een geldboete geëist van 50.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen het Bijlmer Sportcentrum en Optisport. De voormalige locatiemanager en een toenmalige receptioniste wordt dood door schuld als gevolg van onvoorzichtigheid, onoplettendheid en nalatigheid ten laste gelegd. Tegen de voormalige locatiemanager eiste de officier van justitie een werkstraf van 60 uur. De receptioniste hoorde een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur tegen zich eisen. De weduwe en twee kinderen van de Eritrese man dienden schadeclaims in met een omvang van zo’n 450.000 euro. Het OM wil dat de zwembadexploitant hiervoor opdraait, naast het betalen van de geldboete. De verdediging komt nu aan het aan het woord. De uitspraak staat gepland voor 11 januari 2023.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl