Welkom

Het begint alweer een beetje te kriebelen

openluchtzwembad1

Nieuws

Privatisering zwembaden zet zich verder door

Omdat gemeenten zich steeds meer terugtrekken in het beheren van zwembaden zal er de komende tijd opnieuw een golf van privatiseringen worden doorgevoerd. De exploitatie wordt daarbij overgenomen door externe exploitanten en/of door lokale stichtingen. Deze partijen nemen het financiële risico over van de gemeente. De gemeente blijft meestal wel eigenaar van de accommodatie.

Het aantal openbare zwembaden in Nederland loopt steeds verder terug, zwembaden worden gesloten en de gemeentelijke herindelingen spelen hierin ook een belangrijke rol. Gemeenten kiezen er steeds vaker voor om één zwembad te behouden of een nieuwe te bouwen voor een complete regio. Van de openbare zwembaden is nu nog 60% in handen van gemeenten.

Op dit moment zijn Sportfondsen Nederland, Optisport Exploitaties, Laco Exploitaties en de ConeGroup de belangrijkste exploitanten. De trend in de branche is duidelijk gezet: de gemeente treedt steeds meer terug en commerciële exploitanten en/of stichtingen nemen de zwembaden over.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wordt dit de nieuwe Aquafitness rage van 2019?

Bij Zwemles Op Maat in Alkmaar wordt er eerdaags gestart met de Acquapole lessen.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.