Welkom

splash3

Nieuws

Prestigieuze project zet de boel op scherp in Hoogeveen

Nadat Hoogeveen de ‘strijd’ voor een subsidie van 5 miljoen euro van de provincie Drenthe voor een nieuwe kunstijsbaan heeft gewonnen van Assen is de beer los in deze gemeente.

Ging het eerst alleen over een kunstijsbaan, nu wil men in combinatie ook een nieuw zwembad, totaal kostenplaatje 32 miljoen euro. Hiervoor zijn inmiddels al strategisch twee panden voor aangekocht ter waarde van ongeveer 1,5 miljoen euro en nu moet er nog eens 350,000 euro op tafel komen voor de uitwerking van de plannen van het project.

Voor het einde van het jaar moet de eerste schop voor de kunstijsbaan de grond in anders gaat de subsidie van de provincie niet door, de druk ligt er dus behoorlijk op en vooral bij wethouder Jan Steenbergen, de grote initiator van het ambitieuze project.

steenbergen
De leider van de grootste partij in Hoogeveen, Gemeentebelangen, lijkt zich te overstrekken met het project. Zijn aanpak in het strategisch aangekochte sportcentrum naast de komende ijsbaan zet bij veel mensen vraagtekens.

De eigenaar van het sportcentrum is met de rug tegen de muur gezet. Achter diezelfde rug om heeft de gemeente rechtstreeks een deal gesloten met de bank van de ondernemer. Vanwege de slechte financiële situatie van de ondernemer werd het pand voor een lager bedrag aangekocht dan eerder getaxeerd.

De bouwplannen voor de kunstijsbaan moeten voor de zomer klaar zijn, de tijd dringt en de eerste schop moet dan zo snel mogelijk de grond in. Saillant detail in dit verhaal is dat Gemeentebelangen tijdens en voor de verkiezingen altijd heeft ingezet om kritisch te zijn op de centen. Het begint er steeds meer op te lijken dat het een prestigeproject aan het worden is van de wethouder. De gemeenteraad heeft inmiddels morrend de extra 350.000 euro goedgekeurd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl