Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Plannen nieuw zwembad Hoogeveen gepresenteerd

Nog voordat er uberhaupt groen licht is voor het plan van een nieuwe ijsbaan in Hoogeveen zijn de plannen voor een nieuw zwembad gepresenteerd. Als het aan B & W ligt krijgt het nieuwe zwembad drie bassins, een wedstrijdbad, een bad voor groepsactiviteiten en een bad voor les- en recreatief zwemmen.

Het nieuwe zwembad krijgt geen 50-meter wedstrijdbad, zoals vooraf gewenst door de lokale zwemvereniging, de gemeente kiest voor een 25-meter bad met acht banen. Daarmee krijgt het zwembad 300 m2 meer zwemwater dan het huidige zwembad De Dolfijn. De plannen voor het zwembad worden volgende week voorgelegd aan de gemeenteraad.

Of het zwembad er gaat komen wordt met de dag onzekerder. Het maakt deel uit van een nieuwe ijsbaan waar de gemeente een subsidie van 5 miljoen euro van de provincie Drenthe voor heeft gekregen. Alleen wel met de voorwaarde dat de ijsbaan er voor eind 2019 staat.

De gemeente heeft al laten weten dat ze die deadline niet gaat halen en heeft uitstel gevraagd. Als de provincie besluit om geen uitstel te verlenen dat gaat het project niet door met alle financiele gevolgen van dien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.