Welkom

splash3

Nieuws

Plannen nieuw buitenzwembad voorlopig uitgesteld

Dit voorjaar presenteerde de directie van het Inge de Bruijn Zwembad aan het college van B & W in Barendrecht een plan voor de realisatie van een innovatief, duurzaam en natuurgezuiverd buitenzwembad naast het bestaande zwembad.

Omdat een buitenzwembad een waardevolle aanvulling is op de recreatieve voorzieningen in Barendrecht, heeft het college het plan laten toetsen op realiteit en haalbaarheid.

Een externe partij heeft een blik geworpen op het voorstel. Verschillende scenario’s zijn beoordeeld en extra vragen zijn geformuleerd, onder andere over het aantal te verwachten bezoekers.

Uit het rapport blijkt dat het geraamde extra bezoekersaantal van 15.000 zeker haalbaar zou zijn, alleen heeft men vragen over een kostendekkende exploitatie.

Het advies is daarom gegeven om de mogelijkheden voor aanvullend recreatief gebruik verder te onderzoeken. Bijvoorbeeld door meer speelvoorzieningen en een ligweide te realiseren in het plan.

Het rapport geeft aan dat een  buitenzwembad zeker een maatschappelijke meerwaarde heeft voor een gemeente als Barendrecht.

Nader onderzoek is nodig om het idee verder te onderbouwen, de ideeen en plannen zijn goed, nu nog de kostendekkende exploitatie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl